Jadłospis
JADŁOSPIS
Data | I śniadanie | II śniadanie | Obiad | Kolacja |
Poniedziałek 19.05.2025 r. | Chleb, pasztet drobiowy, ogórek, herbata 1 | Bułka z wędliną i pomidorem, herbata, banan 1 | Krupnik zabielany z kaszą, kotlet schabowy, ziemniaki młode z koperkiem, kapusta młoda, kompot 1,2,5,6 | Zapiekanki z pieczarkami i serem żółtym, ketchup herbata 1,5 |
Wtorek 20.05.2025 r. | Chleb, jajecznica na maśle, pomidor, herbata 1,2,5 | Bułka z pasztetem pieczonym drobiowym i ogórkiem, herbata, jabłko 1 | Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, filet z indyka z pieca, ryż prażony, marchewka z groszkiem w sosie śmietanowym, kompot 1,5,6 | Chleb, jajko w majonezie ze szczypiorkiem, herbata, jogurt pitny 1,2,5 |
Środa 21.05.2025 r. | Chleb, parówki drobiowe, ketchup, pomidor, herbata 1 | Drożdżówka z truskawkami i kruszonką, kakao 1,2,5 | Zupa z soczewicy czerwonej, pierogi z truskawkami z jogurtem naturalnym, kompot 1,2,5,6 | Chleb, sałatka wiosenna (jajko, sałata lodowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka), wędlina, herbata 1,2,5 |
Czwartek 22.05.2025 r. | Chleb, masło, wędlina, pomidor, herbata, jogurt pitny 1,5 | Bułka z salcesonem z indyka i ogórkiem, herbata, mandarynka 1 | Krem z pieczonych pomidorów i papryki z mozarellą i grzankami, ziemniaki młode z koperkiem, filet z kurczaka po parysku, mizeria z sosem śmietanowo-jogurtowym, kompot 1,2,5,6 | Placuszki drożdżowe z musem truskawkowym, banan, herbata 1,2,5 |
Piątek 23.05.2025 r. | Chleb, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata 1,5 | Mleko z płatkami, banan 1,5 | Zupa koperkowa z ryżem, ziemniaki młode z koperkiem, łosoś z pieca z sosem cytrynowym, brokuł gotowany, kompot 1,2,5,6 | ———- |
Alergeny występujące w naszych posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzechy
- Mleko i produkty pochodne
- Seler