Jadłospis
JADŁOSPIS
Data | I śniadanie | II śniadanie | Obiad | Kolacja |
Poniedziałek 14.09.2025 r. | Chleb, pasztet, herbata 1 | Bułka z masłem i serem żółtym, mleko, banan 1,5 | Zupa ziemniaczana zasmażana z boczkiem, makaron tagiatelle z sosem pieczarkowym i grillowaną polędwiczką, kompot 1,2,5,6 | Leczo, chleb, herbata 1 |
Wtorek 15.09.2025 r. | Chleb, masło, wędlina, sałatka z pomidorów, herbata 1,5 | Bułka z pasztetem, herbata 1 | Zupa ogórkowa z ziemniakami, kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, kompot 1,2,5,6 | Chleb, parówki, ketchup, jogurt pitny owocowy, herbata 1,5 |
Środa 16.09.2025 r. | Chleb, pasta z jaj ze szczypiorkiem, herbata 1,2 | Bułka z wędliną i sałatą, herbata, jabłko 1 | Zupa meksykańska z pulpecikami, pierogi leniwe z masełkiem, kompot 1,2,5,6 | Chleb, sałatka gyros, herbata 1,5 |
Czwartek 17.09.2025 r. | Chleb, masło, ser żółty, pomidor, herbata 1,5 | Bułka z masłem i dżemem, kakao, gruszka 1,5 | Rosół z lanym ciastem, ziemniaki, noga z kurczaka z pieca, surówka z selera i jabłka, kompot 1,2,5,6 | Racuchy z jabłkami, herbata 1,2,5 |
Piątek 18.09.2025 r. | Chleb, pasta z sera białego i makreli w sosie pomidorowym, herbata 1,3,5 | Strucla, mleko 1,5 | Barszcz czerwony z grochem „jaśkiem”, ziemniaki, jajko sadzone, kalafior z masłem i bułką tartą, kompot 1,2,5,6 | ———- |
Alergeny występujące w naszych posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzechy
- Mleko i produkty pochodne
- Seler