Menu Zamknij

Jadłospis

JADŁOSPIS

DataI śniadanieII śniadanieObiadKolacja
Poniedziałek  19.05.2025 r.Chleb, pasztet drobiowy, ogórek, herbata
1
Bułka z wędliną i pomidorem, herbata, banan
1  
Krupnik zabielany z kaszą, kotlet schabowy, ziemniaki młode z koperkiem, kapusta młoda, kompot
1,2,5,6
Zapiekanki z pieczarkami i serem żółtym, ketchup herbata
1,5
Wtorek 20.05.2025 r.Chleb, jajecznica na maśle, pomidor, herbata
1,2,5  
Bułka z pasztetem pieczonym drobiowym i ogórkiem, herbata, jabłko
1
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, filet z indyka z pieca, ryż prażony, marchewka z groszkiem w sosie śmietanowym, kompot
1,5,6
Chleb, jajko w majonezie ze szczypiorkiem, herbata, jogurt pitny
1,2,5  
Środa 21.05.2025 r.Chleb, parówki drobiowe, ketchup, pomidor, herbata
1    
Drożdżówka z truskawkami i kruszonką, kakao
1,2,5    
Zupa z soczewicy czerwonej, pierogi z truskawkami z jogurtem naturalnym, kompot
1,2,5,6
Chleb, sałatka wiosenna
(jajko, sałata lodowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka), wędlina, herbata
1,2,5
Czwartek 22.05.2025 r.Chleb, masło, wędlina, pomidor, herbata, jogurt pitny
1,5  
Bułka z salcesonem z indyka i ogórkiem, herbata, mandarynka
1  
Krem z pieczonych pomidorów i papryki z mozarellą i grzankami, ziemniaki młode z koperkiem, filet z kurczaka po parysku, mizeria z sosem śmietanowo-jogurtowym,  kompot
1,2,5,6
Placuszki drożdżowe z musem truskawkowym, banan, herbata
1,2,5
Piątek 23.05.2025 r.Chleb, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata
1,5
Mleko z płatkami, banan
1,5  
Zupa koperkowa z ryżem, ziemniaki młode z koperkiem, łosoś z pieca z sosem cytrynowym, brokuł gotowany, kompot
1,2,5,6
      ———-

Alergeny występujące w naszych posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzechy
  5. Mleko i produkty pochodne
  6. Seler