Jadłospis
JADŁOSPIS
Data | I śniadanie | II śniadanie | Obiad | Kolacja |
Środa 23.04.2025 r. | Chleb, pasztet drobiowy, ogórek, herbata 1 | Bułka z wędliną i ogórkiem, herbata, jabłko 1 | Zupa wiosenna z zacierką, ziemniaki, kotlet drobiowy, surówka z selera, kompot 1,2,5,6 | Ryż z jabłkami, herbata 1 |
Czwartek 24.04.2025 r. | Chleb, jajecznica na maśle, pomidor, herbata 1,2,5 | Bułka z serem żółtym i sałatą, herbata, gruszka 1,5 | Zupa ziemniaczana z boczkiem, pierogi z mięsem, kompot 1,2,5,6 | Zapiekanka ziemniaczana z warzywami i kiełbasą, herbata 5,6 |
Piątek 25.04.2025 r. | Chleb, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata 1,5 | Grysik na mleku z musem truskawkowym, herbata 1,5 | Zupa fasolowa z makaronem, ziemniaki, filet z miruny w sosie porowym, surówka z białej kapusty i pietruszki, kompot 1,2,5,6 | ———— |
Alergeny występujące w naszych posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzechy
- Mleko i produkty pochodne
- Seler